¿Me caigo o me levanto?

Són rebaixes i a Gràcia es nota. Al carrer Verdi, la gent compra desmenjadament apurant el què queda de la paga doble. Davant d’un portal, Victor Amela conversa visiblement fastiguejat amb un boig. L’home en qüestió porta una armilla com la del cantant de Colplay  i un pentinat a l’estil politoxicòman carrer Tallers. L’individu, que fa por, arracona cada cop més a l’Amela que es parapeta darrera les seves ulleres i es protegeix apretant contra el seu pit un diari i un parell de llibres encaixats sota el braç. Més avall, una senyora Maria li diu a una altra senyora Maria: estic atabalada – deu ser la ressaca dels néts.

A la plaça del Sol, borratxos. N’hi ha un que amb pas vacil·lant s’acosta al banc davant del Sol de Nit i com si es tractés de la gran pregunta filosòfica que inquieta la condició humana afirma: “¿me caigo o me levanto?. A la bugaderia del davant una dona espera el seu torn llegint el què deu ser el darrer best-seller de Julia Navarro. Tot just a dos metres davant seu, recolzada a l’aparador, una dona jove apura una xibeca. Amb la mirada emboirada sembla que recordi una bellesa que s’intueix, macerada a base de tardes a la plaça. S’aixeca i, fent un cossi amb els braços, carrega l’ampolla, una estrella i una voll i les llença a les escombraries. Arriba al banc buscant una tatxa.

L’acosador de l’Amela es fa present com una aparició espectral. Parla per telèfon.

– Mañana tengo la fiesta de cumpleaños en la plaza del Sol, diu.

Escolta amb la mirada de boig i hi torna.

– Te he llamado porque estaba un poco disgustado….

Silenci tens entre els borratxos que segueixen la conversa. La dona de la bellesa marcida xucla lentament el porro treient el fum sense desenganxar-lo dels llavis.

– Bien. Aclarado lo nuestro – el boig somriu. Un suspir alleugerit s’escola entre el llavis esquerdats de la dona. I les volves de fum s’enlairen plaça amunt .

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s